8 oktober 2010

Relalalaxa - Just D

Sveriges "första" hiphopare ger råd mot utbrändhet.

Just D tycker att man ska slappna av och stanna upp för att ta det lugnt, eftersom det är något vi inte gör så ofta. Det finns alltid en massa anledningar till att stressa istället och det är därför Just D vill berätta om olika motiv för att slappna av (tillsammans med en musikalisk loop).

De undrar varför man ska arbeta på fabrik när man själv inte får så mycket för det, samtidigt som någon annan blir rik på ens arbete. Då är det bättre att bli avskedad och gå till en park för att dricka starköl. Ett jobb är ju bara ett jobb och pengar går alltid att få tag på på andra sätt. Det finns ingen anledning att oroa sig.

Just D menar att vi betalar med stress i vår strävan efter pengar, kärlek eller vad det nu är man vill ha. Om man istället varvar ner och lyssnar på vad andra säger så kommer man tids nog få en massa saker med ränta.

Arbete ska man dra ner på till förmån för att vara mer som en växt. Har man lovat att göra något inom en viss tidsram så kan man lika gärna skjuta på det. Istället kan man sova ett litet tag för det är något killarna i Just D brukar göra. Själv kan man göra det i den säng som är närmast en själv och då rekommenderas det att man lyssnar på refrängen i Just D:s Relalalaxa.

>> Riktiga texten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar