20 februari 2011

Me and my drum - Swingfly

Svängig trumslagare hyllar sin trumma med olika variationer av orden "chick", "boom" och "zoom".

“Ja, nu kör vi! Ja!”, ropar Swingfly och börjar berätta.

Swingfly säger att vissa kallar instrumentet trumma för ”rytm”. Han brukar slå på sin trumma ibland och en kvinna som Swingfly känner vill gärna hålla i den ett tag, men han ber henne att ta det lugnt istället. Kvinnan kallar då Swingfly för kallsinnig, vilket han bestämt avfärdar.

Swingfly går igenom alla bokstäver som han kan. Han nämner bokstäverna A till G var och en för sig, men nöjer sig sedan med att säga att han även kan alla från G till Z. Han upplyser sedan om att bokstaven Z (uttalat på engelska) rimmar med ordet ”these” och ger även en kärleksförklaring till sin trumma som han står närmre än två siamesiska tvillingar.

Han tar en paus från trumberättelsen för en ordlek som går ut på att kombinera orden “boom”, “chicka” och “zoom” på diverse sätt.

Swingfly tänker stå stilla med sin trumma ända tills han kommer fram, men kommer sedan på att han kan röra om lite i grytan genom att ta sin kvinna till ett ställe där hon kan känna hans bas som låter ”boom-boom”. När basen börjar spela så kommer Swingflys mamma och råkar ha sönder något.

Man kan kalla Swingfly för föreställningsstoppare, gå-poppare och flyt-poppare, kanske eftersom han för med sig dramatik som i en såpopera. När hans musikrytmer sätter igång så skakar gatustenarna och man kan behöva drogavgiftning efteråt.

Han tar ännu en paus från trumberättelsen för sin ordlek med “boom”, “chicka” och “zoom".

Nu vill Swingfly att alla ska kolla in hans trumma igen. Trumman låter dock inget, men är het som en nybakad fralla, solen och ett nyavfyrat gevär.

>> Riktiga texten

1 kommentar:

  1. Första dissekerade texten jag läste. Fastnade direkt! Va bra gjort, har läst flera av texterna nu. Thumbs up!

    SvaraRadera