25 februari 2012

Why start a fire - Lisa Miskovsky

Eldhärjad kvinna umgås med man av okänt ursprung och blir uppringd av fiender.

Lisa Miskovsky har en dålig kväll som behöver räddas, men undrar hur det ska gå till. Hon sätter sig på knä för att be om en förbättring, men inget händer eftersom hon inte vill säga ”snälla”.

Lisa har en partner, troligen en man, som hon rest mycket med. Resorna har gått mycket upp och ner, vilket tyder på att denna historia äger rum någonstans i fjällen. Lisa ställer den ledande frågan ”vill du att våra hjärtan ska sjunga?” till mannen, men utan att få svar. Hon är även nyfiken på var mannen härstammar från för ställe.

En av anledningarna till att just denna kväll är så dålig är att hon och mannen blivit uppringd av fiender! Vem ska kunna rädda dem ur denna knipa, frågar sig Lisa.

*(Här finns en lucka i historien där Lisa på något sätt hamnar i en situation där hon, eller någon annan, känner sig nödgad att bränna upp alla Lisas saker.)

Lisa ifrågasätter rimligheten i att bränna upp saker som hon själv anser är värda att spara. Hon tycker även att denna krissituation bör motivera mannen att gnugga sig mot Lisa.

Och under hela detta inferno ställer sig Lisa frågan, om och om igen: ”Var härstammar mannen från för ställe?”

>> Riktiga texten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar