9 september 2010

Hon har blommor i sitt hår - Anders Glenmark

Folkskygg GES-avhoppare raggar upp kvinna med osynliga växter i håret. Blir toffel.

Anders Glenmark och en kvinna delade taxi en sen natt. De fattade tycke och var sedan oskiljaktiga. Kvinnan har förmågan att veta vad Anders tänker och skriver ofta små meddelanden till honom. Hon vill ha Anders i sitt liv.

Allt blir okomplicerat när de är tillsammans och orsaken till detta är att kvinnan har blommor i sitt hår. Blommorna är dock av det slaget att endast Anders kan se dem. De ligger tätt intill varandra när de somnar och ligger sedan blick stilla tills de vaknar.

Kvinnan kör Anders till och från jobbet. I brist på klocka tutar kvinnan när det är dags för Anders att gå hem. Hon vet alltid att Anders kommer då, eftersom han har en längtan efter henne.

>> Riktiga texten

2 kommentarer:

 1. Sammanfatta Martin Svenssons låt "Fiskar som viskar"! Är nog fler än jag som grubblar över vad den egentligen handlar om...

  SvaraRadera
 2. Inga problem Marekal, här är låten sammanfattad:

  Fiskar som viskar - Martin Svensson

  Martin Svensson förespråkar allemansrätten och allas rätt att sjunga ordföljden ”lalala” i refränger. Han likställer människor med tystlåtna fiskar.

  Han frågar retoriskt vad vi ska göra och varför vi ska tänka? Hans svar är att sjunga ovan nämnda lalala-strof, och helst i refrängen.

  Martin ligger under en massa kläder och går barfota i solljuset. Det är sommar och vinden blåser. Han påpekar burdust att hans partner är våt och att han själv är törstig. Nu likställer han människor med frågvisa fåglar.

  Martin fortsätter med sina liknelser. Förutom tidigare nämnda fiskar och fåglar så jämför han människor med blommande blommor, talande svanar och vrålande ålar, men slår till slut åter igen fast att människor är som viskande fiskar.

  SvaraRadera