15 september 2010

Joyride - Roxette

Äldre man i tonårsfrisyr förolämpar kvinna och bjuder henne på suspekt resa.

Per Gessle öppnar låten med att kalla kvinnan han älskar för ”idiot”, men trots detta uppmanar han henne att följa med på en resa som Per kallar ”glädjeresa”.

Per ger sig ut på vägarna i en bil som han tvingades att hoppa in i. Utöver sin roll som bilist är han en ryttare i ett kärleksspel. Eftersom han navigerar sig med hjälp av stjärnorna så behöver han ingen karta, eller ”visdomsbok”, som Per kallar det. Han vill prata om pengar, men av en oklar anledning får han det inte.

Kvinnan som Per tidigare kallat för idiot äger en mängd olika saker, bland annat ett tåg och en klubb på månen. Hon åker ibland runt i en ballong där hon berättar hemligheter och har även fått Per att gå runt och vissla på hennes egna privata sång.

Per berättar att kvinnan är hans alldeles egna magiska vän.

Kvinnan hälsar sedan på Per och kallar honom för ”idiot”, möjligen som ett svar på Pers tidigare kommentarer. Hon tillägger dock att hon älskar honom och bjuder med Per på en ”glädjeresa”.

Per berättar mer om kvinnan, bland annat att hon är en blomma som han kan måla på och att hon är dotter till solen. Han är säker på att de ska fortsätta vara tillsammans och att han inte behöver någon spådam för att gissa att de kommer vara fortsatt lyckligt förälskade.

>> Riktiga texten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar