21 september 2010

All That She Wants - Ace of Base

Technostorheterna i Ace of Base berättar en djup berättelse om en kvinna som leder ett ensamt liv. Oohhh.

När hon vaknar upp sent på morgonen och det har blivit ljust så börjar hennes dag. Hon öppnar sina ögon och tänker, "Oj, vilken morgon" och att hon inte ska arbeta denna dagen (kanske är det helg). Istället för att gå till arbetet så är det en dag för att gå till stranden och sola och ha kul. Om det är så att du av en händelse är en man så kommer hon att fånga dig.

Grejen är att hon bara vill ha en till älskare i mängden av älskare. Ett så kallat one night stand (engångsligg på svenska). Nästa dag kommer hon ha dragit vidare. Lyssnar man på tonen i sången så verkar Ace of Base vara väldigt kritiska mot detta beteendet hos kvinnan, vilket känns lite medeltida (90-talet var mycket av en medeltid...).

Så alla ni män som är inom synhåll och dagen är rätt (satsa på en solig dag), tänk då på att hon är en jägare och du är en räv som hon jagar. Inte för att jägare brukar ligga med rävarna de fångat, men tänk dig det ändå. Den där softa rösten som hon använder när hon pratar med dig kommer inte finnas för evigt. Natten är till för passion (tänk sex med en räv), men morgonen betyder farväl. Så se upp för blixtarna i hennes ögon, hon är ute efter dig, men bara för tillfället. Nästa dag är det näste man för rakning!

>> Riktiga texten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar