12 september 2010

Boten Anna - Basshunter

Datanörd är förtjust i chattrobot, men blir avtänd när roboten visar sig vara en tjej.

Jonas Altberg, även kallad Basshunter, tillbringade mycket tid på chattsystemet IRC. Där träffade han en dag en automatiserad chattrobot, en så kallad bot.

Boten hette Anna och hade befogenheter för att stänga av de som inte skötte sig i kanalen. Hon var på ständig jakt efter chattanvändare som bröt reglerna och satte stopp för det mesta.

Jonas talar uppskattande om hur boten Anna är branschens främsta bot och att hon eliminerar alla som skriver skräpmeddelanden. Han ser även till att återigen påpeka att han känner henne.

En dag uppdagades att Anna inte var den hon utgett sig för. Det visade sig att hon inte var den automatiserade chattroboten hon presenterat sig som. I ett chattmeddelande berättade hon sanningen för Jonas, som svarade med stor besvikelse. Plötsligt kändes Anna som en främling i Jonas ögon. Än idag vägrar han erkänna för sig själv att boten Anna är en riktig människa.

>> Riktiga texten

2 kommentarer:

  1. Kan du dissektera Hoppa Hulle med gruppen Bert & His Willis Boys?

    SvaraRadera
  2. Vi tackar ödmjukast för din låtönskan, men är tyvärr tvungna att tacka nej. Detta på grund av att låten är fullkomligt hemsk, samt att texten inte står att finna vid internetsökning.

    SvaraRadera