22 september 2010

My cool - Adam Tensta

Häftig kille dissekerar sin häftighet till många olika häftiga beståndsdelar. Allt för att försöka förstå varför han är så häftig.

”Ye-ye-yeah!”, stammar Adam ”Tensta” Eriksson fram och meddelar alla att han är på väg att sätta igång. Han berättar att han besitter en inbyggd häftighet som han inte kan göra sig av med. Han menar att han till och med är så pass häftig att det blivit för mycket för honom och alla andra, men det finns inget han kan göra åt saken.

Plötsligt hetsar Adam andra att kasta saker till honom, och samtidigt känna dem i luften. Han utvecklar inte detta infall mer, utan fortsätter istället berätta mer om sin häftighet.

Adam har svårt att förklara hur han blev häftig, han vet bara att han är det. Hans solglasögon, skor och jeans av märket Denim kan vara en del av förklaringen. Han menar att ingen sett ut som han och att alla spanar in hans häftiga rörelser.

Adam berättar om att den stora vändpunkt i karriären var när han började göra refränger till sina låtar. Men han är inte en person som kompromissar, han har till exempel aldrig dragit upp sina byxor. Överallt där Adam går finns människor som vill veta mer om honom. De brukar viska att han ”den där killen från Tensta” har något extra och att hela han är väldigt häftig.

Adam fortsätter att analysera sin häftighet. Vissa tror att den sitter i sättet han går, men det stämmer inte. Adam har alltid varit häftig, skillnaden är att han figurerar mycket i media nuförtiden. Men Adam understryker att kändiskapet inte är viktigt för honom. Det är till exempel viktigare att hans mamma är glad.

Det finns vissa som inte tycker om Adam och stör sig på saker som han säger. Men Adam menar att de antingen inte lyssnar ordentligt, eller så är han för häftig för att de ska förstå honom. De anser att han bara spelar en roll, trots att Adam är helt ofrivilligt häftig.

>> Riktiga texten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar